Klub

O nama

Plivački klub Natator osnovala je hrvatska paraolimpijka Ana Sršen 2003. godine. Glavni cilj bio je stvoriti klub jednakih mogućnosti za sve osobe koje žele plivati.

PK Natator danas je jedan od najuspješnijih plivačkih klubova čiji plivači nastupaju na paraolimpijskim igrama, te su osvajači medalja na IPC europskim i svjetskim prvenstvima, mediteranskim igrama, državni su prvaci i rekorderi.

Trenere i voditelje plivačkog kluba Natator čini multidisciplinarni tim s višegodišnjim iskustvom u plivanju i u radu s djecom te su obrazovani na Kineziološkom fakultetu, Društvenom veleučilištu – smjer plivanje, Zdravstvenom veleučilištu i Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu te specijalistički po Halliwickovom konceptu i metodi Freds Swim Academy za dojenčad i djecu.

Naši treneri dobitnici su brojnih priznanja; te su izabrani u plivačku reprezentaciju Hrvatskog paraolimpijskog odbora kao glavni i pomoćni treneri.

U klubu se provodi program ranog plivanja i poduke plivanja po Halliwick konceptu i Freds Swim Academy metodi čiji cilj je omogućiti djeci različitih mogućnosti da postanu sigurni plivači do pete godine i tako znanjem plivanja osiguraju prevenciju od utapanja; zadovolje potrebu za kretanjem i jačaju vlastito samopouzdanje i samosvijest.

Od 2003. Klub je organizator međunarodnog plivačkog kampa, a od 2006. je organizator seminara za osposobljavanje kadrova po Halliwick konceptu i FSA metodi.

PK Natator član je Zagrebačkog plivačkog saveza, Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom, Hrvatskog plivačkog saveza, Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom, International Halliwick Association i Hallliwick Association for Swimming Therapy.

Naš cilj je stvoriti okruženje u kojem plivači napreduju i u stanju su postići svoj puni potencijal.

Aktivnim poticanjem ljudi da se bave plivanjem i promicanje bio-psiho-socijalnih učinaka plivanja, plivački klub Natator daje pozitivan doprinos lokalnoj zajednici.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića. Pravila privatnosti

Skip to content