Upiši se

Obrazac za iskazivanje interesa

Plivač početnik je dijete koje može ući u duboku vodu skokom na noge, izvesti više od 10 uzastopnih disanja u vodi, izvan vode udah, u vodi izdah, plivati bilo kojim načinom najmanje 25m, te mijenjati plivanje iz prsa na leđa i obrnuto oko poprečne osi tijela.

Nakon što ispunite obrazac kontaktirat će Vas naš trener i pozvati na provjeru znanja plivanja Vašeg djeteta.

 

Provjera se provodi u dubokom bazenu i kriteriji su sljedeći:

PLIVAČ POČETNIK:

 • ulazi u vodu skokom na noge
 • izvodi više od 10 uzastopnih disanja (izvan vode udah, u vodi izdah)
 • pliva bilo kojim načinom najmanje 25m
 • mijenja plivanje iz prsa na leđa i obrnuto oko poprečne osi tijela

 

PLIVAČ:

 • ulazi u duboku vodu skokom na glavu
 • pliva 50m (25m na prsima, 25m na leđima)
 • održava se u vodi u okomitom položaju više od 10 sec
 • pliva 25m odjeven u majici kratkih rukava i hlačicama kratkih rukava.

 

Provjere obavljaju treneri PK Natator.

Ukoliko kandidat zadovolji kriterije provjere znanja plivanja kandidat se upisuje u PLIVAČKU ŠKOLU PK Natator.

Ukoliko Vaše dijete ne zadovoljava kriterije provjere preporučit ćemo vam naše programe Poduke plivanja po Halliwick konceptu i Freds Swim Academy metodi.

Plivamo na bazenu Utrina, Kombolova 4 (od ponedjeljka do subote) i na bazenu Svetice, Ul. Divka Budaka 21 (utorkom i četvrtkom)

Djetetu je potrebno pripremiti i donijeti na bazen:

 • Kupaći kostim (djevojčice) ili kupaće gaćice (dječaci)
 • Čistu obuću za bazen (kroksice, japanke i slično)
 • Kapu za plivanje
 • Ručnik
 • Pamučnu kapu
 • Sušilo za kosu

 

Za potrebe upisa u PK Natator molimo roditelje da pripreme i (obavezni) OIB djeteta.
Program Škole plivanja traje minimalno 3 godine tijekom kojih polaznik uz pomoć stručnih trenera uči pravilno plivati sve četiri plivačke tehnike uz redovito praćenje zdravstvenog statusa polaznika.

Kodeks je stvar dobrih običaja, a ne izraz prinude i propisa iza kojih stoje mjere sankcije.

Cilj ovih propisa je uspostavljanje niza smjernica koji se odnose na odgovornost i ponašanje plivača i roditelja uključenih rad PK Natator.

Kodeks ponašanja za plivače

Dođite na trening i natjecanje uvijek u dogovoreno vrijeme i mjesto, pripremni i s traženom opremom koju zahtjeva trener.

Od plivača-ice se očekuje zalaganje i savjesno obavljanje zadataka na treningu.

Ne ulazite u vodu dok vam trener ne da dopuštenje za isto.

Obavijestite trenera prije treninga ukoliko imate razlog ili ozljedu koja može utjecati na trening.

Ponašajte se prikladno u vodi. Ne sjedimo na prugama, ne povlačimo pruge i ne ometamo druge plivače.

Uvijek poštujemo kolege plivače. Zlostavljanje bilo kojeg tipa, bilo da je to emocionalno, fizičko, rasističko, seksualno, homofobno, na bazi invaliditeta ili verbalno uključujući telefonsku i elektroničku komunikaciju- facebook, twitter itd.,  neće biti tolerirano.

Ponašanje u garderobi mora biti primjereno. Poštujte tuđe stvari i opremu kao i svoje.

Obavijestite trenera na vrijeme ako ne možete pohađati aktivnosti za koje se očekuje da ste prisutni.

Ponosno nosite svoje klupske oznake.

Kada plivate za svoj klub, budite sa svojim timom uz bazen. Obavijestite svog trenera gdje idete ako moraš otići s bazena.

Pokažite primjerenu podršku svojim kolegama na natjecanjima.

Ne čini i ne govori ništa što će tvoj klub dovesti na loš glas.

Osobno ponašanje mora uvijek biti na visokoj razini i mora se povoljno odraziti na sport i na klub. Neprimjereno izražavanje u javnosti ili važnim zajedničkim zbivanjima nije prihvatljivo.

Razgovarajte s trenerom o povratnim informacijama nakon svake utrke.

Uživajte u svom plivanju i ponašajte se sportski bilo da gubite ili pobjeđujete.

Planovi komunikacije plivačkog kluba Natator će iskoristiti sve pogodnosti koje su pri ruci kako bi u svakom trenutku informirao svoje članove i polaznike te ih pripremio za uspjeh kako u vodi tako i izvan vode.

Mrežna stranica i društvene mreže

Stranica plivačkog kluba Natator će biti središnji dio našeg komunikacijskog plana. Stranica se nalazi na sljedećoj web adresi www.natator.hr. Stranica će sadržavati sve ključne informacije kao što su registracija članova kluba, raspored treninga i natjecanja, klupske najave i kontakt informacije. Također će djelovati kao arhiva klupskih dokumenata, rezultata natjecanja, uputa za odlazak na natjecanja, klupske rekorde i najbolja vremena i članke za edukaciju plivača i roditelja.

Uz web stranicu komunikacijski kanal s članovima, roditeljima i širom javnosti odvija se putem Facebook stranice, Instagrama i YouTube kanala.

E-mail

Treneri PK Natatora će koristiti e-mail i Whats App kao primarni oblik direktne komunikacije s članovima kao cjelinom. Informacije kao što su najave, promjene ili otkazi termina treninga, rokovi za prijave na natjecanja i nadolazeća događanja će biti poslane putem grupnog maila ili Whats Appa.

Klubu se možete obratiti na mail: natator@natator.hr ili preko obrasca za kontakt na web stranici: https://natator.hr/kontakt-3/ gdje se nalaze i kontakti trenera po programima.

Upravni odbor kluba će također koristiti e-mail kao primarno sredstvo komunikacije s članovima kluba.

Roditeljski sastanci

PK Natator će se pobrinuti da se održe 2 roditeljska sastanka tijekom plivačke sezone i to početkom plivačke sezone na jesen i na proljeće.

Roditeljski sastanci će pokrivati mnoge važne teme kao što su: važnost redovitog dolaska na trening, termini konzultacija s trenerom, ciljevima za određeno razdoblje, pravila ponašanja u klubu,  kriterije za sudjelovanje na natjecanjima, info o klupskom, itd.

Također treneri  PK Natatora mogu organizirati i sastanke za pojedine grupe plivača i individualne sastanke kada se ukaže potreba kako bi se raspravile specifične teme vezane za tu plivačku grupu.

Roditelj – trener sastanak

Treneri PK Natatora mogu zahtijevati individualni sastanak sa sportašem i njegovim/njezinim roditeljem/skrbnikom. Ova vrsta sastanka se može dogovoriti kako bi se raspravile brojne teme poput napretka sportaša ili problema s ponašanjem.

Pritužbe

Treneri PK Natatora odnosit će s poštovanjem sa svakim neslaganjem koje može proizići između roditelja, sportaša i trenera. Molimo da primijenite sljedeće korake ako postoje pritužbe ili neslaganja s članovima našeg stručnog tima:

Razgovarajte izravno s djetetovim trenerom o problemu. Možda će biti potreban sastanak roditelj/trener. Molimo da uzmete u obzir da nije primjereno razgovarati o stvarima osjetljive prirode tijekom treninga ili uz rub bazena s drugim roditeljem ili s prisutnim sportašima.

Razgovarajte izravno s glavnim trenerom o problemu. Glavni trener će riješiti žalbu s trenerom u pitanju ako je potrebno, možda će biti potreban sastanak roditelj/trener kako bi se riješio problem.

Razgovarajte izravno sa predsjednicom kluba. Možda će biti potrebna pisana pritužba kako bi Upravni odbor kluba i glavni trener kluba donijeli rješenje konkretnog problema.

Skrb o zdravlju i sigurnost naših članova nam je prioritet!

Skrbimo o zdravstvenom statusu naših plivača-ica temeljem Zakona o športu koji nas obvezuje na obvezan liječnički pregled u ovlaštenoj ustanovi.

Informacije o termine za obavljanje obveznog liječničkog pregleda u ovlaštenoj Poliklinici za medicinu rada i sporta dobit ćete dva puta godišnje.

Pregled traje 10-ak minuta.

Mailom ćemo vam poslati link s popisom termina i zamoliti vas da se predbilježite za termin koji vam najviše odgovara.

Obavijest o obveznom liječničkom pregledu objavit ćemo i putem internetske stranice www.natator.hr. 

Plivači-ce upisani-e u Klub između službenih termina za obavljanje obveznog liječničkog pregleda u obvezi su izvršiti liječnički pregled 7 (sedam) dana od dana upisa u Klub kako bi mogli pristupiti treningu.

Polaznici su obvezni obaviti liječnički pregled i liječničku potvrdu donijeti svom treneru najkasnije 7 (sedam) dana od određenog termina za obavljanje liječničkog pregleda.

Obavljanje liječničkog pregleda van grupnih termina PK Natator nije moguće osim ako se ne radi o novom članu.

Ne obavljanje obveznog liječničkog pregleda za plivače-ice znači zabranu treniranja i nastupanja na natjecanjima do ispunjenja obveze.

Liječnički pregled izvršen između službenih termina vrijedi do prvog službenog termina određenog od Poliklinike za medicinu rada i športa.  

Zdravstveni status i sigurnost naših plivača-ica nam je prioritet!

Plivači-ce intenzivno rastu i naša je dužnost paziti da njihovo izlaganje pojačanim naporima u plivanju bude zdravstveno kontrolirano na obostrano zadovoljstvo.

Molimo roditelje da nam pomognu u praćenju.  

Na temelju Statuta Plivačkog kluba Natator Upravni odbor Kluba (u daljnjem tekstu UO) je na sjednici održanoj dana 18. veljače 2020. godine donio

 

PRAVILNIK O PLAĆANJU ČLANARINE U PK NATATOR

 

I

Ovim Pravilnikom utvrđuje se obveza plaćanja i visina članarine za sve polaznike Programa početničkog i natjecateljskog plivanja te Programa  rekreativnog plivanja, programa Halliwick koncepta i programa ranog plivanja po Freds Swim Academy (FSA) metodi Plivačkog kluba Natator (u daljnjem tekstu: Klub).

 

II

Plaćanje članarine u Klubu je obavezno.

Članarina se plaća 10 mjeseci tijekom godine počevši s članarinom za mjesec rujan (upisi novih polaznika i početak treninga za stare polaznike) i završno s članarinom za mjesec lipanj.

Natjecatelji  koji treniraju u srpnju plaćaju punu članarinu ako treniraju duže od 15.-og u mjesecu.

Članarina se uplaćuje bez obzira na prisustvo polaznika na treningu (prehlade i sl.) tj. polaznik ne plaća članarinu jedino ako je ispisan iz Kluba.

Iz plaćenih članarina Klubu financira svoje djelatnosti i provođenje programa Kluba.

 

III

Uplatom prve članarine nakon prijema u Klub polaznik postaje članom Kluba i potvrđuje svoje mjesto u plivačkoj grupi.

 

IV

Članarina za Programe početnog, natjecateljskog plivanja i rekreativnog plivanja plaća se u mjesečnim ratama prema modelu:

za 1 polaznika, mjesečno – 250,00kn/ polaznik,

za 2 polaznika iz iste obitelji, mjesečno – 200,00 kn/ polaznik* (popust),

za 3 polaznika iz iste obitelji, mjesečno – 150,00kn/ polaznik* (popust).

U razdoblju od 1. – 15. dana u tekućem mjesecu polaznik od svog trenera dobiva uplatnicu na osnovu kojega polaznik plaća članarinu za navedeno razdoblje treniranja u Klubu.

Članarina se uplaćuje do 20. dana u tekućem mjesecu na naznačeni IBAN Kluba uz obavezni unos Poziva na broj.

Članovi koji su platili sve članarine zaključno sa 06.-im  mjesecom imaju prednost prilikom izrade plivačkih grupa za nadolazeću plivačku sezonu.

Popust se ne odobrava za drugo/ treće dijete u Klubu ako je isto u programu Halliwick koncepta ili FSA programu.

 

V

Članarina za program Halliwick koncepta iznosi 150,00 kuna / mjesec za 1 dolazak tjedno i 250,00kn / mjesec za 2 i više  dolaska tjedno.

Mjesečna članarina za individualni rad iznosi 300kn bez obzira na mjesečni broj dolazaka.

Članarina u ispisanom iznosu na računu uplaćuje se do 20. dana u tekućem mjesecu na naznačeni IBAN Kluba uz obavezni unos Poziva na broj.

Članovi koji su platili sve članarine zaključno s 06.-im  mjesecom imaju prednost prilikom izrade plivačkih grupa za nadolazeću plivačku sezonu.

 

VI

Članarina za program po Freds Swim Academy metodi iznosi 275,00 kuna / mjesec ili 750, 00 kuna za ciklus bez obzira na broj dolazaka u ciklusu. Mjesečna ili ukupna članarina plaća se prije početka programa/ciklusa.

 

VII

Uplata članarine se ne može izvršiti ˝uplatom na ruke˝.

 

VIII

U slučaju da je program sufinanciran iz drugih izvora, moguća je korekcija članarine o čemu se donosi posebna odluka.

 

IX

Ne plaćanje članarine 2 mjeseca = automatsko brisanje iz članstva Kluba uz obavezu plaćanja nepodmirenih članarina.

Ponovni upis u PK Natator ili dobivanje licence za prelazak u drugi klub bit će mogući nakon podmirenja zaostalih obaveza.

Obveza plaćanja članarine prestaje s prvim u mjesecu koji slijedi nakon datumom ispisa polaznika od strane roditelja ili staratelja i to pismenom obaviješću na mail Kluba natator@natator.hr

 

X

Pravilnik stupa na snagu s danom objave na web stranici kluba.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića. Pravila privatnosti

Skip to content