Zdravstveni status članova

Klub skrbi o zdravstvenom statusu polaznika temeljem Zakona o športu.

Službene termine za obavljanje obveznog liječničkog pregleda Klub dobiva dva puta godišnje (sredinom listopada i ožujka) od ovlaštene Poliklinike za medicinu rada i športa.
Klub obavještava polaznike o obveznom liječničkom pregledu putem svojih internetskih stranica, obavješću na klupskoj oglasnoj ploči (bazen Utrina) i obavješću na ruke (tzv. rezanci).
Polaznici upisani u Klub između službenih termina za obavljanje obveznog liječničkog pregleda u obvezi su izvršiti liječnički pregled 7 (sedam) dana od dana upisa u Klub kako bi mogli pristupiti treningu.
Polaznici su obvezni obaviti liječnički pregled i liječničku potvrdu donijeti svom treneru najkasnije 7 (sedam) dana od određenog termina za obavljanje liječničkog pregleda.
Obavljanje liječničkog pregleda van termina PK Natator nije moguće osim ako se ne radi o novom polazniku.
Ne obavljanje obveznog liječničkog pregleda znači zabranu treniranja i nastupanja na natjecanjima do ispunjenja obveze.

Liječnički pregled izvršen između službenih termina vrijedi do prvog službenog termina određenog od Poliklinike za medicinu rada i športa (sredina listopada i ožujka) za članove PK Natator te je obveza polaznika obaviti novi liječnički pregled u službenom terminu, a liječničku potvrdu donijeti treneru grupe najkasnije 7 (sedam) dana od određenog termina za obavljanje liječničkog pregleda.
Obavljanje Liječničkog pregleda van termina PK Natator nije moguće osim ako se ne radi o novom polazniku.
Ne obavljanje obveznog liječničkog pregleda znači zabranu treniranja i nastupanja na natjecanjima do ispunjenja obveze.
Zdravstveni status polaznika je najvažnija stavka u PK Natator. Polaznici intenzivno rastu, mijenjaju se i naša je dužnost paziti da njihovo izlaganje pojačanim naporima u športu bude zdravstveno kontrolirano na obostrano zadovoljstvo.

Molimo roditelje da nam pomognu u praćenju i provođenju istog. Hvala!