1. Halliwick Gala natjecanje

U Zagrebu će se od 30.9- 2.10. 2022. u organizaciji PK Natator, održati završnica dvogodišnjeg Erasmus + projekta LETSWIM u sklopu kojeg će se održati međunarodno paraplivačko natjecanje HALLIWICK GALA, na kojeme se očekuje nastup 40-ak plivača i paraplivača iz 5 zemalja

PROJEKT LETS SWIM

Riječ je o projektu socijalne sportske tematike koji je sufinanciran sredstvima ERASMUS+ u trajanju od 23 mjeseci (veljača 2021. do prosinca 2022.). u partnerstvu s 5 organizacija iz 5 zemalja: 1) PK Natator iz Zagreba, 2) Međunarodno udruženje Halliwick (Danska), 3) Halliwick Poljska , 4) PK Velenje iz Slovenije i 5) Sportsko udruženje Halivik iz Srbije. Osnovni je cilj projekta motivirati i privući djecu s TUR i osobe s invaliditetom (OSI) da se bave plivanjem, da ostvare zdravstvene koristi fizičkom aktivnosti u vodi te poboljšaju svoju socijalnu uključenost. Bavljenje plivanjem poboljšava samopouzdanje te djeci s TUR i osobama s invaliditetom pruža jedinstveni način za bolju socijalnu uključenost i umrežavanje u cjelokupnu plivačku/sportsku zajednicu s drugim plivačima (sa i bez invaliditeta) te, uz postignute sportske rezultate, osjećaj vlastite vrijednosti i postignuća te poboljšava sveukupno zdravstveno stanje. Specifični je cilj projekta promovirati plivanje kao sport jednakih mogućnosti i bolje socijalne uključenosti. Projekt promovira koncept Halliwick kao važnu ulogu u diseminaciji znanja, kompetencija i vještina trenera plivanja, neophodnih za treniranje i organiziranje odgovarajućih oblika treninga i natjecanja za djecu i odrasle s invaliditetom. Također osigurava dodatne kompetencije trenerima plivanja i učiteljima/kineziolozima u školama na području rada s osobama s invaliditetom te pobuđuje snažniji interes u široj javnosti da se priključe plivanju.

Voditeljica projekta LETSWIM, paraolimpijka Ana Sršen je istaknula: GALA natjecanje, kao jednom od najadekvatnijih formata natjecanja za osobe s invaliditetom,  predstavlja izvrsno sociokulturno okruženje za socijalno uključivanje, koje sadrže adekvatan i motivirajući oblik treninga i natjecanja u kojem sudjeluju i natječu se obje skupine sudionika (sa i bez invaliditeta) jer predstavlja  natjecanja s odgođenim startnim vremenom. Prema ovom principu, najbrži plivač nije nužno pobjednik, već pobjednik je plivač koji najviše napreduje. Što znači natjecanje s odgođenim startnim vremenom? Plivač, s najslabijim prijavljenim vremenom u grupi, starta prvi. Plivač s drugim najslabijim prijavljenim vremenom započinje sljedeći, i tako dalje. Vrijeme  početka sudionika u grupi (startni broj) izračunava se kao razlika između prvog i onih koji slijede.

Natjecanje će svojim dolaskom podržali hrvatski reprezentativci u plivanju i paraplivanju koji će nastupiti u revijalnoj utrci na početku natjecanja. Natjecanje se održava uz podršku Grada Zagreba i Zaklade paraolimpijac. Natjecanje na kojemu očekujemo nastup 40 ak plivača iz 5 zemalja ne bi bilo moguće organizirati bez velikog broja volontera: učenika OŠ Iver, roditelja i volontera, te bivših plivača iz PK Natator, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

Pozivamo Vas završnicu ERASMUS+ LETSWIM projekta koja će se održati 1. 10. 2022. na na  Bazeni Novi Jelkovec . Ul. Vladimira Stahuljaka 1a, 10360, Sesvete.

11. 00 – 11:30 Otvaranje natjecanja

            Utrka s odgođenim startnim vremenom na kojoj će zastupiti HPS reprezentativac Roko Krpina, sudionik ovogodišnjih Europskih igra mladih, Ida Tušek, finalistica HPS PH  i paraolimpijci iz Tokija Paula Novina i Tomi Brajša.

            Obraćanje Uzvanika

11:30 Početak natjecanja

Proglašenje

Predviđen završetak natjecanja u 16:00

Podijeli:

Ove internetske stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića. Pravila privatnosti

Skip to content