Pravilnik o ispisu

Pravilnik o ispisu iz plivačkog kluba Natator (klub)

Pravilnik o ispisu iz kluba u slučaju članstva unutar Hrvatskog plivačkog saveza (HPS) i prelaska u drugi klub u sustavu HPS-a

Uvod

Registrirani paraplivači PK Natator natječu se u sustavu natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza (HPS) i Hrvatskog paraplivačkog saveza HPPS-a. 

Registrirani plivači natječu se u sustavu HPS-a.

Članak 1.

Ovaj pravilnik je u skladu sa pravilnikom višeg tijela, a koje je u ovom slučaju HPS

Članak 2.

Pojedini član istovremeno može biti registriran samo za jedan plivački klub na prostoru Europske Unije i drugih država EFTA (Europskog ekonomskog prostora).

Pojedini član može biti registriran najviše za dva plivačka kluba u tijeku jedne natjecateljske sezone, koja traje od 1. listopada tekuće godine do 30. rujna slijedeće godine.

Članak 3.

Za mogućnost promjene kluba unutar HPS-a određuju se dva prijelazna roka i to:

  • Od 1. do 30. rujna
  • Od 1. do 20. travnja

Član kluba može promijeniti klub samo unutar propisanog prijelaznog roka i sukladno pravilima ovog Pravilnika.

Članak 4.

Ispisnicu predviđenu u članku 3. ovog Pravilnika plivački klub je dužan izdati na zahtjev člana kluba, osim ako je član kluba prilikom podnošenja zahtjeva pod stegovnom kaznom ili se protiv njega vodi stegovni postupak radi prijestupa koji je učinjen prije traženja ispisnice.

Klub je dužan pismeno upoznati HPS o pokretanju stegovnog postupka i to u roku od 3 (tri) dana nakon pokretanja istog u protivnom se taj razlog neće smatrati valjanim za neizdavanje ispisnice.

Članak 5.

Zadnji dan za podnošenje zahtjeva za izdavanje ispisnice je 10. rujna tekuće godine, za prvi prijelazni rok, odnosno 5. travnja slijedeće godine, za drugi prijelazni rok.

Klubovi su dužni izdati ispisnice zaključno do 20. rujna tekuće godine, za prvi prijelazni rok, odnosno 10. travnja slijedeće godine, za drugi prijelazni rok. Ispisnicu treba zatražiti u predviđenom obrascu za ispis.

Članak 6.

U slučaju da plivački klub ne izda ispisnicu na zahtjev člana kluba, razlog mora pismeno obrazložiti i dostaviti Uredu HPS-a. Ako takvo obrazloženje ne dostavi do 20. rujna tekuće godine, za prvi prijelazni rok, odnosno do 10. travnja slijedeće godine, za drugi prijelazni rok, smatrat će se da je ispisnica izdana.

Članak 7.

Ukoliko su ispunjeni svi potrebni uvjeti, prema odredbama ovog Pravilnika, Registracijska komisija je dužna izvršiti registraciju člana za novi plivački klub u vremenu od 21. do 30. rujna tekuće godine, za prvi prijelazni rok, odnosno od 11. do 20. travnja slijedeće godine, za drugi prijelazni rok.

Članak 8.

Član kluba koji ne dobije ispisnicu sukladno odredbama članka 4. ovog Pravilnika, može se registrirati za novi klub u prvom narednom prijelaznom roku, ali samo po proteku stegovne kazne ili skidanja suspenzije.

Članak 9.

Da bi član kluba dobio ispisnicu mora podmiriti sve prethodne obaveze prema klubu ( članarine )

Članak 10.

Ovaj pravilnik stupa na snagu danom objave na klupskoj Internet stranici.

Pravilnik o ispisu iz kluba u slučaju prestanka plivanja i ne prelaska u drugi klub

Članak 1.

Član kluba može zatražiti ispis iz kluba u bilo kojem periodu godine

Članak 2.

Ispis iz kluba ide sa prvim danom u sljedećem mjesecu nakon mjeseca u kojem je zatražen ispis iz kluba.

Članak 3.

Da bi član kluba dobio ispisnicu mora podmiriti sve prethodne obaveze prema klubu ( članarine ).

Članak 4.

Ispisnicu treba zatražiti u predviđenom obrascu za ispis.

Članak 5.

Ovaj pravilnik stupa na snagu danom objave na klupskoj Internet stranici.

Ana Sršen
Predsjednica Kluba

Ove internetske stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića. Pravila privatnosti

Skip to content