14. Zagreb Para Swimming Open 2023

Tradicionalno međunarodno natjecanje 14. Zagreb Para Swimming Open i 4. otvoreno ekipno PH , održat će se 1-2. srpnja 2023. Prijavljeno je 137 plivačica i plivača iz 12 hrvatskih i 5 stranih timova. Natjecanje je u kalendaru Svjetske paraplivačke organizacije (World Para Swimming) i na njemu se mogu plivati norme za Europsko prvenstvo 2024. i Pariz 2024. Na natjecanju će nastupiti ženski dio hrvatske paraplivačke reprezentacije,  kojima je Zagreb Para Swimming Open 2023. posljednji nastup prije WPS Svjetskog prvenstvu u Manchesteru od 31.7.-6.8. 2023.:  paraolimpijka Paula Novina, najbolja europska mlada plivačica Emma Mečić i debitantica Nikolina Mitar.  

Svjetski i europski prvak i brončani paraolimpijac iz Tokija, Dino Sinovčić,  neće nastupiti na natjecanju, jer ranije odlazi na pripreme za Svjetsko prvenstvo. 

Na natjecanju ćemo gledati sva 3 predstavnika Hrvatske na VIRTUS Svjetskim igrama, najvažnijem međunarodnom natjecanju za vrhunske sportaše s intelektualnim poteškoćama,  održanom od 4-9. lipnja u Francuskoj: Marija Pinjuh, Lucija Mijolović i Danilo Premuš. 

Od stranih natjecatelja sudjelovat će Ismail Barlov iz Bosne i Hercegovine koji je s 12 godina uspio isplivati norm za WPS SP i za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. 

Svoj dolazak tradicionalno je potvrdio i slovenski paraolimpijac iz Tokija Tim Znidaršič Svenšek i osvajači odličja na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade upravo održane u Berlinu: Sabina Cimperc, Luka Temnikar i Amdej Kremžar.   

Na natjecanju će revijalno nastupiti i plivači bez invaliditeta kako bi se istaknuo značaj inkluzivnosti u sportu. 

Pogledajte najavni video natjecanja:

Organizatori natjecanja Hrvatski paraolimpijskog odbora, Paraplivačkog saveza i PK Natator pozivaju Vas da svojom nazočnošću uveličate natjecanje i podržite paraplivače i paraplivačice. 

Početak natjecanja u subotu 1. srpnja je od 16 i u nedjelju od 9 h na Bazenu Svetice. 

Podijeli:

Ove internetske stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića. Pravila privatnosti

Skip to content