Croatia Open 2022

Paula Novina potvrdila je normu za WPS  Svjetsko prvenstvo i isplivala novi državni rekord u klasi S8. PK Natator proglašen je najuspješnjim paraplivačkim klubom u 2021. , Novina najuspješnija seniorka i Hanžek najuspješniji junior.

Proteklog  vikenda 26.-27.03.2022. u Splitu,na bazenu Poljud,  u 50 m bazenu održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju – CROATIA OPEN. Nastupilo je 102 predstavnika iz 4 zemlje:  Slovenije, Crne Gore, BiH i Hrvatske. Natjecanje se odvijalo u 2 programa,  a sve utrke su se plivale kao finalne. Poredak se vršio u 3 kategorije:

  • apsolutna MD konkurencija
  • za prvenstvo Hrvatske u apsolutnoj konkurenciji po klasama
  • juniorsko prvenstvo Hrvatske po klasama

Plivački klub Natator predstavljalo je ukupno 19 plivača od čega 9 ženskih i 10 muških predstavnika. U pratnji su bila 3 trenera i fizioterapeut te 2 roditelja/asistenta.

Zbog bolesti na dan natjecanja nisu mogli nastupiti Juraj Hanžek i Vita Jeričević, te 2 plivača koji se nalaze na rehabilitaciji: paralimpijac Tomi Brajša i Matej Petrlić.

Plivačice i plivači kluba imali su ukupno 85 startova te su isplivali 58 osobnih rekorda. Osvojeno je ukupno 9 prvih, 5 drugih i 8 trećih mjesta u APSOLUTNOJ OPEN KATEGORIJI.

Paraplivačica Marija Badrov isplivala je 2 MET norme na 50 m slobodno i 100 m leptir za SP, ali nažalost nema MQS normu koja bi joj osigurala nastup na predmetnom natjecanju. Isti slučaj je sa Karlom Kneževićem koji je isplivao također 2 MET norme na 50 i 100 m slobodno, ali također mu nedostaje barem jedna MQS norma za odlazak na SP. Paula Novina je potvrdila MQS normu na 100 m prsnom tehnikom i isplivala MET normu na 100 m slobodno.

Izbornik paraplivanja Igor Berislavić je istaknuo: “Na WPS Svjetskom prventvu  imamo 3 sigurnih predstavnika, a to su: paralimpijac Dino Sinovčić https://www.facebook.com/dino.sinovcic, paralimpijka Paula Novina i Emma Mečić. ” i dodao: Od mlađih plivača treba istaknuti veliki napredak Karle Pavlović (PK Natator) , Ane Marije Kovač (PK Cibalae) i Tonija Matijaševića (PK Cipal). “

Plivački kluba Natator dobitnik je nagrade Hrvatskog paraplivačkog saveza za 2021.:

  • PK NATATOR proglašen je najboljim paraplivačkim klubom
  • Paula Novina je najbolja paraplivačica HPPS-a
  • Juraj Hanžek je najbolji mladi paraplivač HPPS-a. 

Nagrade im je uručio Predsjenik Hrvatskog paraolimpijskog odbora gospodin Ratko Kovačić.

Treneri iz kluba Ivan Perzel, Dubravka Dekanić i Mihaela Kiš su u subotu 26.03. sudjelovali su na Edukaciji za trenere koju je vodio budući suradnik HPPS-a, Goran Kežman, bivši trener olimpijca Duje Draganje.

Priređivači Otvorenog PH u paraplivanju bili su: Paraplivački klub Cipal i Sporstki savez osoba s invaliditetom Grada Splita, a organizator natjecanja Hrvatski paraplivački savez i Hrvatski paralimpijski odbor.

Fotografije s natjecanja pogledajte na poveznici.

Podijeli:

Ove internetske stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića. Pravila privatnosti

Skip to content