Odličan nastup na Croatia Open-u u Splitu 27.-28.3.2021.

Na Croatia open-u 2021. Natatorovci su isplivali 32 osobna rekorda, osvojeno je 26 medalja u MD (multy disability)  konkurenciji, 39 medalja po klasama i 17 medalja u juniorskoj konkurenciji. Normu za Paraolimpijske igre u Tokiju potvrdio je Tomi Brajša, te normu za Europsko prvenstvo u svibnju u Portugalu  potvrdili su: Brajša i Karlo Knežević. Mlada Marija Badrov isplivala je također normu za EP.

Održan seminar za trenere.

Od 27.-28. ožujka na bazenima Poljud u Splitu održan je CROATIA OPEN 2021. – Otvoreno paraplivačko prvenstvo Hrvatske u 50m bazenu. Poredak se vršio u tri kategorije: apsolutna MD konkurencija, za prvenstvo Hrvatske u apsolutnoj konkurenciji po klasama i juniorsko prvenstvo Hrvatske po klasama. Zbog specifičnosti i ograničenja uzrokovana pandemijom virusa COVID-19 ove godine natjecanje je održano u samo dva programa i bez finala. Sve utrke su se plivale kao finalne za ukupni poredak. Na prvenstvu su nastupili plivači i plivačice iz 3 zemalje ( Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatska ).

PK Natator imao je ukupno 12 natjecatelja-ica ( 6 muških i 6 ženskih ) koji su imali ukupno 48 startova. Od toga naši plivači isplivali su 32 osobna rekorda i osvojili ukupno u MD konkurenciji 10 prvih mjesta ( 4 M i 6 Ž ), 7 drugih ( 3 M i 4 Ž ) i 9 trećih ( 5 M i 4 Ž ). U apsolutnoj konkurenciji po klasama naši plivači osvojili su 32 prva mjesta ( 21 M i 11 Ž ) i 7 drugih ( 3 M i 4 Ž ), dok smo u juniorskoj konkurenciji osvojili 19 prvih mjesta ( 11 M i 8 Ž ), 7 drugih ( 1 M i 6 Ž ) i 1 treće ( 1 Ž ). MQS norme za WPS EP 2021 potvrdili su Tomi Brajša, Karlo Knežević, a MQS normu za POI potvrdio je Tomi Brajša. Norme za WPS EP isplivala je i naša mlada plivačica Marija Badrov, ali nažalost zbog nemogućnosti međunarodne klasifikacije prema pravilima nema pravo nastupa na WPS EP.

Na natjecanju nisu nastupili zbog povrede naši kandidati na EP: Paula Novina i Matej Petrlić.

Stručni tim na natjecanju bili su treneri: Dajana Karaula, Ivan Perzel i Ferdinand Major i  fizioterapeut Petra Kalić.

Između 1. i 2. dijela natjecanja održano je stručni seminar za trenere koji rade s paraplivačima.

Plivači trener Mate Ružić iz PK Jadran, održao je predavanje : Energetske zone u plivanju. Ružić je trener mladog plivača Franka Grgića, juniorskog europskog prvaka i plivača koji ima normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Igor Berislavić, izbornik paraplivačke reprezentacije i trener jednog od naših najusjeješnijih plivača (Kristijana Vincetića) predstavio je Strategiju razvoja paraplivanja u razdoblju od 2021.-2024. i Kalendar aktivnosti HPPS-a za 2021. godinu.

Ferdinand Major član stručnog tima HPPS-a i trener u PK Natator predstavio je Individualne programe Hrvatskog paraolimpijskog odbora. 

Ana Sršen, predsjednica PK Natator i voditeljica europskog projekta LETSWIM predstavila je projekt i mogućnosti uključivanja za trenere, plivače, roditelje, kineziologe, volontere i sportske organizacije.

Podijeli:

Ove internetske stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića. Pravila privatnosti

Skip to content