Lignano Sabbiadoro 17.-18.4.2021 World Para Swimming svjetska serija

U sastavu hrvatske paraplivačke reprezentacije nastuplili su Natatorovci: Tomi Brajša, Paula Novina, Karlo Knežević i Marija Badrov. Osvojene su dvije brončane medalje: Tomi Brajša u apsolutnoj MD kategoriji u disciplini 200 m slobodno, a Paula Novina u juniorskoj MD kategoriji u disciplini 200 m mješoviti. Marija Badrov bila je najmlađa natjecateljica na natjecanju te je isplivala osobni rekord i vrlo vrijedan rezultat u disciplini 100 m slobodno – 748 MD bodova

Protekli vikend 17.-18. 04. 2021. naši plivači nastupili su na jednom od pet natjecanja Svjetske serije. WPS Svjetska serija uključuje 5 natjecanja koja se održavaju na 3 kontinenta uoči Paraolimpijskih igara u Tokiju.Više podataka i kalendar natjecanja možete pronaći u nastavku: https://www.paralympic.org/swimming/world-series-2021.

Plivači i plivačice na natjecanju imali su 17 nastupa i od toga Knežević i Novina su isplivali po dva osobna rekorda i Badrov jedan osobni rekord. Paula Novina isplivala je novi hrvatski rekord u disciplini 50 m slobodno u S9 kategoriji.

Medalje su se dijelile u apsolutnoj i juniorsnkoj MD (multy disability) konkurenciji.  Osvojene su dvije brončane medalje: Tomi Brajša u apsolutnoj MD kategoriji u disciplini 200 m slobodno, a Paula Novina u juniorskoj MD kategoriji u disciplini 200 m mješoviti. Mlada Marija Badrov bila je druga i treća u juniorskoj MD kategoriji, ali nije osvojila medalje,  jer nema međunarodnu klasifikaciju.

Marija Badrov bila je najmlađa natjecateljica na natjecanju, te je isplivala osobni rekord i vrlo vrijedan rezultat u disciplini 100 m slobodno – 748 MD bodova.

Plivačice su imale 2 diskvalifikacije: Novina u disciplini 100 m prsno, a Badrov u disciplii 100 m delfin.

Vođa tima na natjecanju, trener Ferdinand Major je istaknuo:

“Na Marijinu diskvalifikaciju ima utjecaja i to što nema međunarodnu klasu, jer da ima moguće da bi imala iznimku od pravila pa ne bi bila diskvalificirana. Talijani juniorsku kategoriju imaju podijeljenu na tri kategorije po godištima i u najmlađoj kategoriji „RAGAZZI“ Marija ima prva tri najvrednija rezultata u ženskoj konkurenciji. Zbog svega navedenog bilo bi dobro da HPPS i HPO ulože maksimalne napore da na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u srpnju u Zagrebu, dobijemo međunarodnu klasifikaciju, jer bi time mogli međunarodno (re)klasificirati veliki broj domaćih plivača i plivačica. Prvenstveno se to odnosi na Paulu Novinu, Mariju Badrov, Mateja Petrlića i Karla Kneževića, te je dodao: Natjecanje je održano pod strogim epidemiološkim mjerama kojih se naš tim bez prigovora pridržavao. Tijekom boravka u Lignanu svi naši članovi tima testirani su dva puta brzim testom i svi rezultati bili su negativni. Zahvaljujemo se organizatoru natjecanja na odličnoj provedbi natjecanja i HPO-u koji nam je omogućio odlazak na natjecanje.”

Na natjecanju Svjetske serije nastupio je najbolji  hrvatski plivač paraolimpijac Dino Sinovčić iz PK Mornara, te Ante Rađa i Leonardo Renić iz PK Cipal iz Splita.

Svi hrvatski reprezentativci potvrdili su norme za nadolazeće WPS Europsko prvenstvo u svibnju u Portugalu, a kandidati za POI i norme za Tokio.

Stručni tim na natjecanju bili su: treneri: Ferdinand Major, Ivan Perzel i Barbara Kaličanin, te fizioterapeut Tomislav Prusac.

Prije održavanja natjecanja, Brajša je obavio međunarodnu reklasifikaciju i potvrđene su mu prijašnje klase S4, SB3, SM4, te je za njega klasifikacija konačna, jer je dobio C status.

Čestitamo svim hrvatskim predstavnicima i stručnom timu na uspješnom nastupu na Svjetskoj seriji!

Pozivamo vas da pratite nastupe naših plivača i plivačica prema kalendaru natjecanja.

Podijeli:

Ove internetske stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića. Pravila privatnosti

Skip to content