Post covid plivanje- prijavi se

BESPLATNO PLIVANJE ZA OSOBE S POST COVID SINDROMOM I OSOBE

KOJE SU PREBOLJELE COVID 19

Program plivanja i vježbi u vodi provode stručnjaci kineziolozi i treneri plivanja Plivačkog kluba Natator u sklopu projekta Post Covid Plivanje sufinanciranog od EU u suradnji s partnerima: doc dr sc Dorica Šajber, Plivačkim savezom Slovenije i  Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Niš. 

Program je besplatan za korisnike i ograničen je broj mjesta. 

Vježbe u vodi za neplivače i plivanje provodi se na bazenu Svetice, Ulica Vl. Budaka 21, Zagreb  ponedjeljkom i srijedom od 10-11 h  u trajanju od 8 tjedana.  Početak programa u bazenu je 15. ožujka 2023. Provjera incilanog stanja polaznika održat će se dan ranije u utorak 14.2. od 13:30 h. 

Korisnici programa se prate kroz početno i završno testiranje. 

Obveze sudionika programa su: 

  •  da 2 x tjedno dolaze na trening (ukupno 16 TRENINGA); 
  • sudjeluju u početnom i završnom testiranju motoričkih sposobnosti (dodatna 2 dolaska) 

Post-COVID sindromom smatra se stanje nakon preboljelog COVID-a 19, koji za posljedicu ima različite simptome i tegobe. Neki od simptoma su: umor, poteškoće u disanju ( nedostatak zraka, kratak dah), bol u prsima, slabost mišića, gubitak ravnoteže. Ukoliko imate neke od navedenih simptoma, svakodnevne aktivnosti mogu biti otežane. Važno je što prije vratiti se u normalnu funkciju kao prije oboljenja. U tome nam pomaže provođenje vježbi disanja u vodi, vježbi jačanja u vodi i plivanje. Vježbama disanja smanjujemo nedostatak zraka i kratkoću daha, a vježbama jačanja poboljšavamo stanje mišića koji su oslabljeni uslijed bolesti.; te  plivanjem poboljšavamo aerobni kapacitet koji je ključan za vraćanje normalne funkcije pluća te plivanjem u vodi razvijamo ravnotežu. 

Ako ste zainteresiran, molimo da ispunite poveznicu: 

https://docs.google.com/forms/d/1FAlISqhJGpE90SahENgyYOJdsMAqXtT2AzAiKW9gFrs/viewform?ts=63f0fad5&edit_requested=true

Ana Sršen 

Koordnator u projektu Post Covid Plivanja

PK Natator

Podijeli:

Ove internetske stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića. Pravila privatnosti

Skip to content