Trening kamp Jezerčica 2021.

ORGANIZACIJA:

U suradnji s ZŠSOI-a po drugi puta organizirali smo integrirani kamp za mlade sportaše i sportašice u 3 različita sporta i to: plivanju, boćanju i stolnom tenisu. Kamp je održan u Termama Jezerčica, u Donjoj Stubici, Toplička cesta 80.

SUDIONICI:

Na integriranom kampu  sudjelovalo je 17 sportaša i sportašica s teškoćama u razvoju iz 3 različita sporta i 6 sportaša – plivača bez teškoća iz našeg kluba. Iz plivanja i paraplivanja sudjelovalo je 18 sportaša i sportašica od čega 6 sportaša bez teškoća u razvoju (članovi natjecateljske grupe PK Natator), 3 sportaša i sportašice iz boćanja i 2 sportaša iz parastolnog tenisa. Također na kampu su prisustvovala 2 trenera plivanja, trener parastolnog tenisa i trener boćanja.

PROGRAM:

Program kampa je zamišljen kroz učenje i usavršavanje tehnika pojedinih sportova prema unaprijed dogovorenom rasporedu po danima tijekom jutarnjeg i popodnevnog treninga. Prije jutarnjeg treninga u bazenu bila je obvezna video analiza snimljenih tehnika plivača tijekom treninga prethodnog dana te primjena stečenih znanja u narednom treningu. Plivački trening se provodio u 3 homogenizirane grupe u 3 plivačke pruge, a elementarne igre također su provođene zajedno sa sudionicima drugih sportova u sportskoj dvorani. Jutarnji trening se sastojao od 10 min razgibavanja i istezanja te 10 min vježbi prevencije ozljeda na suhom nakon čega bi uslijedio plivački trening u trajanju od 1 sat i 30 min do 2 sata. Također nešto kasnije nakon doručka svoje treninge u dvorani su provodili sportaši iz boćanja te stolnotenisači nakon što su plivači obavili video analize. Nakon jutarnjeg treninga u podnevnom terminu prije ručka su odrađivane elementarne igre zajedno sa sudionicima kampa iz drugih sportova (poligon, boćanje i sl.) Nakon ručka bio je obavezan odmor u sobama u trajanju 2 sata do popodnevnog treninga, a koji se sastojao od 15 min razgibavanja te 1 do 1 sat i 30 min plivačkog treninga i snimanja. Boćari i stolnotenisači su svoje popodnevne treninge odradili u dvorani ili u bazenu kroz aktivnosti tjelovježbe i opuštanja u vodi obzirom da se pretežno radi o djeci i osobama s višestrukim teškoćama u razvoju, a kojima je ovakav vid tjelovježbe od velikog značenja.

Nakon večere u kongresnoj dvorani smo imali radionice s unaprijed definiranom tematikom u trajanju sat vremena (1. upoznavanje sudionika, 2. motivacijsko predavanje Paule Novine- sudionice POI Tokyo 2020 3. talent show).

Obzirom da je ovo drugi kamp po redu ovakvog tipa nadamo se da će ovo postati standard u kojem bi sudionici odradili svoje redovite treninge uz veću posvećenost tehnikama pojedinog sporta te druženja i upoznavanja ostalih sudionika kampa kroz radionice, elementarne igre te zajednički postavljene ciljeve.

Također kroz ovakva okupljanja na jednom mjestu može se stvoriti kvalitetna baza podataka i mjerenja sportaša te stvoriti adekvatan sustav informiranja korisnika o njihovim mogućnostima.

Želja nam je i cilj da kroz ovakav integrirani pristup stvorimo poticajno okruženje za razvoj mladih sportaša.

Ivan Perzel, mag.cin

Podijeli:

Ove internetske stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića. Pravila privatnosti

Skip to content